Kasteel Heeswijk

Een prachtig kasteel dat door de jaren heen nogal veranderd is, met daaromheen een mooi gebied om te wandelen. Het heeft veel historie: er is in het gebied veel gevochten en het kasteel wisselde regelmatig van eigenaar. Ook komen er bijzondere dieren voor, en door het water zie je er ook veel vogels. 

Activiteiten en route

Kasteel Heeswijk is een gebied met historie. Onder de kasteelheren waren verzamelaars, die zorgden voor een bijzondere collectie kunst- en dieren die je niet overal in Nederland vindt. Rondom het kasteel vind je nogal wat water, daardoor kom je er ook veel vogels tegen. 

Rondom Kasteel Heeswijk kun je de volgende routethema's lopen:

 

Pracht en Praal
Waarmee pronkten de kasteelheren van Kasteel Heeswijk? En hoe zit het met pracht en praal in de dierenwereld? Ontdek het tijdens deze wandeling.

Spetter Pieter Pater
Rondom het kasteel is veel water. Hier leven bijzondere vogels. Wil je weten welke en hoe je ze kunt herkennen? Loop dan deze route.

Vriend of Vijand
De vos is een mooi dier, geliefd bij veel mensen. Maar omdat hij onze kippen en konijnen op zijn menu heeft staan wordt hij ook gehaat. Is hij een vriend of vijand?

Badges

Horeca

‘Brasserie Het Koetshuis’ is tijdens de reguliere openingstijden (dinsdag, woensdag, donderdag en zondag) geopend vanaf 11.00 uur tot einde middag/vroege avond. In de zomermaanden is de brasserie ook op vrijdag en zaterdag geopend. Je kunt er in alle rust genieten van onder andere koffie, thee, dranken, gebak, snacks, soepen, salades, tapas, luxe broodjes en gerechten van de kleine kaart. De gasten vinden de appeltaart de lekkerste van heel Brabant! Brasserie Het Koetshuis/ Kasteel 5, 5473 VA Heeswijk-Dinther/ 0413 - 292 024 /www.kasteelheeswijk.nl