Merksplas-Kolonie

Landlopers werden hier verplicht om in dit gebied op het land te werken om zo hun werkethos te bevorderen. De strikte orde en tucht die er toen heerste, staat nog steeds weerspiegeld in het landschap door de enorme dreven en de statige architectuur.­­ 

Activiteiten en route

De orde en regelmaat uit de tijd dat dit gebied een onvrije Kolonie was is nog steeds te zien in de dreven en de gebouwen. Sommige zijn prachtig gerestaureerd en zeker een bezoek waard. Je kunt hier de volgende themaroutes lopen:
Landlopers
De Landloperskolonie heeft zijn sporen achter gelaten op het landschap. Duik in het leven van een landloper op deze route.
Huppelende Hoefjes
In dit gebied kun je, als je heel veel geluk hebt, reeën tegenkomen. Leer alles over deze mooie dieren tijdens deze wandeling.
Ritme & Regelmaat
In de Landloperskolonie draaide alles om ritme en regelmaat. Maar ook in de natuur is dat belangrijk. Op deze route ontdek je waarom.

Badges

Horeca

Culinair genieten in het hart van Merksplas-Kolonie? Dat kan in Brasserie Veldkeuken! Het beschermde woonstalhuis van de Grote Hoeve kreeg na een vakkundige restauratie een nieuw leven als brasserie. Vanuit Veldkeuken heb je een mooi zicht op het binnenplein van dit monumentale boerderijcomplex. Veldkeuken schotelt lekkere gerechten met streekproducten voor. Wie graag veel verschillende gerechtjes proeft, kan zich tegoed doen aan de speciale ‘sharing dishes’. Zowel voor de lunch als het diner ben je hier welkom. Wil je genieten van een terrasje of een kop koffie (al dan niet met ambachtelijke taart)? Dat kan! Ook kleine lekkerbekken zijn hier welkom: voor hen stelde Veldkeuken een lekker én gezond kindermenu samen. 
Brasserie Veldkeuken, Kapelstraat 2330 Merksplas / www.corsendonkhotels.com/de-veldkeuken-brasserie/